Top

Alvastra klosterruin

Alvastra kloster grundades 1143 av franska munkar som tillhörde den mäktiga Cisterciensorden, idag är Alvastra kloster en vacker ruin vid Ombergs fot, men stora delar av klosterområdet är relativt väl bevarat.

Under en guidad tur i Alvastra klosterruin är det lätt att föreställa sig hur livet såg ut här en gång i tiden. Hör berättelserna om hur allt började, om de första munkarna, om livet i klostret, Heliga Birgittas tid här, och hur det hela kom att sluta.

 

Se & Göra

En guidad tur här kan bokas av Wettersaga eller Woods & Water of Sweden.

Ellen Keys hem ”Strand” är beläget ca 10 minuter promenad från Alvastra Klosterruin. Här är det visningar flera gånger per dag under maj-september.

Bo & Äta

Ombergs Turisthotell ligger bara några minuters promenad från Alvastra Klosterruin. Förboka din lunch eller middag här. Pensionatsrum. Öppet året runt.

Företagare verksamma i Alvastra:

Ellen Keys Strand

/ per person
Välkommen till Ellen Keys vackra hem "Strand" som ligger på Omberg mittemellan Vadstena och Ödeshög!

Ombergs Turisthotell

/ per person
Välkommen till ett äkta pensionat med milsvid utsikt över slätten & Vättern. Öppet året runt!

Wettersaga

/ per person
Wettersaga står för glädjen i berättandet och den muntliga traditionen. Som guide älskar jag att visa dig vårt område och berätta dess historia!
Välkommen till Woods & Water. Vi introducerar er till ett hållbart friluftsliv och guidar till fots, MTB och kajak! Omberg är en perfekt plats för friluftsliv - vi guidar er rätt både på land och vatten!
You don't have permission to register